Gå til hovedindhold

Lungekor

-

Indhold

  Det er bevist, at sang og sangøvelser har en gavnlig effekt på lungepatienters - fx KOL - skadede lunger. KOL dræber det raske lungevæv og efterlader patienterne med få procent af deres optimale lungekapacitet. KOL er kronisk og irreversibelt forstået på den måde, at når først lungerne har taget skade, så står de ikke til at redde. Man kan dog symptombehandle – dels med medicin, dels via sang! Korsang har den effekt, at patienten ’presses’ til at trække vejret effektivt og målrettet, og dermed lærer patienten at anvende den begrænsede lungekapacitet bedst muligt. Desuden er der det helt særlige element ved korsangen, at det foregår under hyggelige og afslappede forhold sammen med andre.

  I et kor er man ikke isoleret patient – man er fællessanger!

  Koret henvender sig til alle lungepatienter - KOL, astma, lungecancer, defekt lungeklap - og det kræver ingen musikalske forkundskaber at være med. Det eneste det kræver er lysten til at synge og ønsker om at få det bedre. 

  Lungekoret i Albertslund er et samarbejde mellem Albertslund Musikskole, Sundhedshuset og den lokale KOL-forening. Musikskolen står for den daglige drift og alle musikrelaterede aspekter. Sundhedshuset støtter med praktisk hjælp og sparring samt alle sundhedsfaglige spørgsmål. 

  Koret ledes af underviser Rikke Dedenroth, uddannet sanger og til dagligt underviser på Musikskolen.

  Læs omtale af koret her

  Se indslag fra TV2 Nyhederne her

  Koret øver hver anden fredag i ulige uger i Sundhedshuset, kl. 12.30 - 14.30.

  Pris: kr. 150,- halvårligt. Tilmelding via musikskolens administrationsprogram SpeedAmin her

  Hvis man har lyst til at deltage eller blot vil vide mere om koret, er man velkommen til at kontakte musikskoleleder Ulrik Skat på uss@albertslund.dk

  Tilmelding til Lungekor