Derfor skal du gå i musikskolen

Derfor skal du gå i musikskolen

På denne side tager vi dig med på en tur ind i musikkens verden, og giver begrundelser for hvorfor den er så vigtig. Vi er sikre på, at du vil blive både overrasket og endnu mere tændt på musikken, hvis du læser med!

Talent

Grundpillerne i Albertslund Musikskoles arbejde er musikalsk kompetenceudvikling & talentpleje

For alle borgere

Du kommer med i et orkester ved at snakke med din lærer om, hvad der passer til dig. Du kan selvfølgelig være med flere steder.

Kulturtrappen

Kulturtrappen

I 2017 vedtog kommunalbestyrelsen at skolerne i Albertslund har en betalt en Kulturtrappe for indskoling, mellemtrin og udskoling. 

Kultrappens aktiviteter er lagt ind i skolens plan og godkendt af skoleledelserne. Der er aktiviteter i alle klasser og alle kulturinstitutioner i kommunen bidrager til trappens helhed. 

Musikskolen er stolte over at være med i dette omfattende kulturarbejde. Alle 0.-1. klasser tilbydes musikalske forløb, hvor der stiftes bekendtskab med sang, instrumenter, rytmik samt en generel introduktion til musik. Det er så afgørende at alle børn Albertslund for chancen for at møde musikken og lære dens fortryllende verdens at kende. 

Læs mere om kulturtrappen her

Lungekor i Albertslund

Lungekor i Albertslund

Vi starter Lungekor i Albertslund! Infomøde om initiativet onsdag d. 28. august , kl. 16.00 i Sundhedshuset

Det er lægefagligt bevist, at sang og sangøvelser har en gavnlig effekt på Lungepatienters - fx KOL - skadede lunger. KOL dræber det raske lungevæv og efterlader patienterne med få procent af deres optimale lungekapacitet. KOL er kronisk og irreversibelt forstået på den måde, at når først lungerne har taget skade, så står de ikke til at redde. Man kan dog symptombehandle – dels med medicin, dels via sang! Korsang har den effekt, at patienten ’presses’ til at trække vejret effektivt og målrettet, og dermed lærer patienten at anvende den begrænsede lungekapacitet bedst muligt. Desuden er der det helt særlige element ved korsangen, at det foregår under hyggelige og afslappede forhold sammen med andre.
I et kor er man ikke isoleret patient – man er fællessanger!

Koret henvender sig til alle lungepatienter - Astma, lungecancer, defekt lungeklap - og det kræver ingen musikalske forkundskaber at være med. Det eneste det kræver er lysten til at synge og ønsker om at få det bedre. 

Læs mere her

Og tilmelding her

Alsang 2020

Alsang 2020

2020 markerer 75-året for Danmarks befrielse. I den anledning inviterer Birkelundgård og Albertslund Musikskole til et stort fællessangarrangement under titlen Vestegnen Synger – Albertslund synger med! Under besættelsestiden mødtes befolkningen i sang – såkaldt Alsang – og opbyggede derigennem et unikt sammenhold i den mørke og svære tid. I traditionen og fornyelsens tegn vil vi på samme måde skabe bånd og sammenhold på tværs af Albertslund og Vestegnen gennem musik og sang. Aftenen byder på genhør af de gamle danske sange samt en præsentation af nye ørehængere. Fællessangen akkompagneres af Albertslund Symfoniorkester og bindes sammen af Mathias Hammer. Der er gratis entré og mulighed for at købe mad og drikke.

Husk det gode humør og en velsmurt sangstemme. Det er mandag d. 4. maj, kl. 18.30 på Birkelundgård.

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/BlockTextImage.cshtml)