Tilmelding: El-guitar

Instrumentbeskrivelse

El-guitaren er ligesom den klassiske guitar et populært instrument. Da guitaren tilbage i 1930’erne blev meget populær som akkordinstrument i de store jazzorkestre, stødte man på en stor udfordring. Guitaren blev simpelthen overdøvet af alle de andre instrumenter, der kunne spille en helt del kraftigere. Løsningen på dette var “Pickuppen” - en lille enhed der kunne sættes på guitaren og opfange vibrationerne for at sende dem videre til en højtaler/forstærker, der så kunne forstærke lyden. Denne videreudvikling af guitaren skabte sammen med andre nyere instrumenter grundlaget for rigtig meget moderne musik. El-guitaren blev det foretrukne valg i genrer som Blues, Rock, og Pop samt andre. Man kan dog ligesom med den akustiske guitar spille alverdens musik med en el-guitar. 

Forventninger til elev og forældre 

Som guitarelev på musikskolen, vil der i første omgang være fokus på at lære de grundlæggende teknikker, der skal til for at spille simple melodier og akkorder. Når grundlaget er lagt, vil vi sammen udforske musikken fra alverdens forskellige vinkler og finde ud af hvordan el-guitaren bedst bruges til lige netop de genre og stilarter, vi er gået på opdagelse i.

Musikken er et kreativt sprog, og læreren om guitar og musik generelt, vil derfor også være kreativ. Der vil være fokus på leg, improvisation samt komposition/sangskrivning. Du får som elev i høj grad lov til at byde ind med idéer og ønsker til det forløb, vi går igennem. Vi vil i fællesskab gøre din tid som guitarelev unik, sjov og personligt.  

Det kræver ingen forudsætninger at lære at spille guitar, andet end tid, motivation og et åbent sind. Som guitarelev, er det også muligt efter noget tid at få en plads på et af vores sammenspilshold.  

Alder

Man kan som udgangspunkt starte på el-guitar på samme tidspunkt som klassik/akustisk guitar. Altså 6-8 år.

Dog anbefales det at starte på akustisk guitar, og rykke videre til el-guitar når de grundlæggende teknikker er på plads.

Leje af instrument

El-guitarer udlejes på musikskolen, men da vi ikke har mange, kan dette ikke altid imødekommes. Det anbefales derfor at man anskaffer sig en selv. Man kan IKKE leje forstærker af musikskolen og skal derfor selv anskaffes.  

Musikskolen står klar til at rådgive og vejlede dig i dit køb af guitar/forstærker.

Takster for undervisning