Gå til hovedindhold

Tangentinstrumenter

Klaver og Accordeon

 • Læs op

Indhold

  Tilmelding: Klaver

  Instrumentbeskrivelse

  Klaveret har mange muligheder og er det instrument der kommer tættest på et orkester. Det har normalt 88 toner. Du spiller alle stemmerne selv. Du går til soloundervisning på klaver, men man kan sagtens spille flere på klaver f.eks. 4- eller 6-hændigt. 

  Klaveret bruges både i klassisk, jazz, rock, musical og pop musik. Undervisningen bygger på den klassiske tradition. De ting du kommer til at lære, er grundlæggende klaverteknik, gehørspil, nodelæsning og becifringsspil. Klaveret fungerer ligeledes som orkesterinstrument i både klassisk og rytmisk musik. 

  Der findes mange forskellige klaverlignende instrumenter. Vi bruger det traditionelle klaver, men der findes også andre tangentlignende instrumenter som cembalo, spinet, orgel og de nyere synthesizer.  

  Hør og se klaveret HER og HER

  Forventninger til elev og forældre

  Når du starter på klaver, regner vi med at du har et klaver eller et godt elektrisk klaver med vægtede tangenter til at øve på hjemme. Det er en forudsætning for at kunne spille klaver.  

  Alder

  Du kan gå til klaverundervisning fra du er 5 år og opefter. Det forventes at de yngste elever har en forælder med, men det aftales med læreren. 

  Leje af instrument

  Det er ikke muligt at leje et klaver eller keyboard gennem musikskolen.

  For at kunne gå til klaverundervisning er det en forudsætning, at man har tilgang til et klaver/el-klaver, for at kunne øve hjemme.

  Takster for undervisning

  Tilmelding: Accordeon

  Instrumentbeskrivelse

  Accordeon/harmonika er et instrument med mange muligheder. Instrumentet er kun lidt over 100 år gammelt, men alligevel brugt i mange sammenhænge i dag. Det kan indgå i stort set alle musikalske genre, fra klassisk til rytmisk, jazz og folkemusik. Selvom accordeonet er et yngre instrument, bruges det ofte til at spille musik skrevet for andre instrumenter. Eksempelvis er det meste af det ældre klaverrepertoire rigtig godt at spille på accordeon. I undervisningen arbejder vi blandt andet med nodelære, becifringsspil og gehørspil.

  Forventninger til elev og forældre

  Når man går til undervisning og vil blive god til et instrument, er det nødvendigt at øve hjemme og helst en lille daglig dosis. De yngste elever har brug for forældrene til at hjælpe med det – og opmuntre ved, at interessere sig for ”det fælles projekt” det er, at ens barn går i musikskolen. 

  Når eleverne skal til undervisning, kan de større børn godt cykle med instrumentet, men de yngste har behov for hjælp til transporten frem og tilbage til musikskolen, når man spiller accordeon. 

  Alder

  Accordeonet findes i mange størrelser, så man kan starte tidligt. De fleste vil kunne håndtere de mindste instrumenter, når man er ca. 6 år, men det er dog en god idé, at en forælder følger eleven i begyndelsen. 

  Leje af instrument

  Musikskolen har accordeon-instrumenter i forskellige størrelser, som eleven kan leje. Alle er med knapper, som det anbefales, at man starter på.

  Takster for undervisning