Gå til hovedindhold

Albertslund Symfoniorkester

Ved Erik Jakobsson

 • Læs op

Indhold

  Dirigent: Erik Jakobsson + 3 lærere: Shannon Hawes (violin) - Claus Kanneworff (bratsch) - Susanne Olschansky (fagot og regissør) er fast tilknyttet orkestret og er til stede på den faste øveaften torsdag kl 18:30-21:00.


  Albertslund Symfoniorkester har plads til nye medlemmer - optagelse baseret på personlig henvendelse til Albertslund Musikskole / symf.teamet.


  Albertslund Symfoniorkester er et ungdomssymfoniorkester (også plads til voksne amatører) med stor spilleerfaring for mange og mindre erfaring for andre. Orkestret havde sin debut i forbindelse med Nytårskoncerten 2000. I dag er niveauet relevant for de dygtigste musikskoleelever samt elever på MGK- og konservatorieniveau samt voksne amatører med god orkestererfaring.


  Orkestrets mål er at være et fuldt besat symfoniorkester; vi er tæt på, men der er stadig ledige pladser, især på messing og strygere. 


  Hvis du synes, det lyder som noget for dig, og har du opnået et rimeligt niveau på dit instrument, er du velkommen til at kontakte Albertslund Musikskole. Der er medspillende instruktører i alle prøver (både gruppe- og tuttiprøver) og koncerter.

  Lyder det bare godt? Så kontakt os! Ring Albertslund Musikskole tlf. 43 68 33 50 for yderligere information eller send en mail på musikskolen@albertslund.dk

  Du kan også besøge os til en prøve en torsdag aften i kantinen på musikskolen, Vædderens Kvarter 10, tæt ved Albertslund station.

  Du kan se prisen her (se under "Overbygningsorkester").

  Albertslund Symfoniorkester har i dag ca. 50 medlemmer - de fleste fra Albertslund - men orkestret er åbent for nye medlemmer, også hvis du bor uden for Albertslund.

  Tilmelding til ASO

  Opdateret 13.6.24 af Susanne

  Så er det torsdag og vi ses desværre ikke i dag. Men I skal holde en velfortjent friaften ovenpå to meget flotte koncerter i weekenden! Tusind tak til alle for en meget stor indsats, hvor alt gik op i en højere enhed. Det var skønt at mærke den store koncentration og den enorme hjemmeøvning forinden. En særlig tak til Stinus for en formidabel flot præstation som solist! Tanja hørte koncerten lørdag og Ulrik søndag og de var begge meget imponerede og begejstrede. Så igen tak for en dejlig sæson og på gensyn allerede den 15.8. Plan indtil jul er herunder.

  Kh symf team

   

  Første prøve 15.8.24 (ingen prøve 19.12. 24)

  Lørdag den 31.8.24 Koncert i Musikteatret kl. 14 (opstilling fra 12.30) Genbrug af repertoire: Brahms: Akademisk Festouverture, Sibelius: Finlandia, Svanesøen 4 satser (ny udgave), Uddrag af Moldau?

  Koncert i Sundby kirke lørdag 21.9.24 inkl. forprøve kl. 12-16 isch
  2 Mozart-arier, Mozart: klarinetkoncert (2. sats) med Hans, Brahms: Akademisk Festouverture, Svanesøen, Sibelius: Finlandia, Kun strygere: St. Paul’s Suite, første og sidste sats

  måske koncert i Albertslund 26.9.24 (torsdag, og ellers prøve)

  22.-24. november 2024: besøg af venskabsby/orkester fra Tjekkiet
  genbrug: strygere og blæsere spiller værker hver for sig, mere info efter ferien

  Julekoncert i Musikteatret lørdag den 14.12.24, formentlig eftermiddag

  ___________

  Andre vigtige oplysninger:

  Noder er i mapperne på scenen til højre for døren. Tjek at du har alle noder inden prøven begynder. Sig til Susanne, hvis der mangler noder i mapperne. Husk blyant til alle prøver.

  Noder findes i Dropbox, hvis man hellere vil spille efter sin Ipad :-)

  Prøve hver torsdag i hele skoleåret efter den samme model: møde kl. 18.15, spilleklar kl. 18.30. Prøven slutter kl. 21.

  OBS! Det er meget vigtigt at du melder dig til symfoniorkestret hurtigst muligt, hvis du ikke allerede er tilmeldt. Du kan finde tilmeldingen på hjemmesiden eller følge dette link: https://albertslund.speedadmin.dk/tilmelding#/ChosenCourses

  Se bare her! Nu er lydfilen fra DR Koncerthuset med Tjajkovskijs 5. symfoni her: https://1drv.ms/v/s!AsVhOt0MO6DKhPNqXkX8sNvWMfbP2w

   

  Og se videoen fra Bygning M 27.9.2020

  Albertslund Symfoniorkester under ledelse af Erik Jakobsson
  Johannes Brahms: 2. sats (Andante) af Dobbeltkoncert for violin og cello, solister: Josephine Egede Franyó (violin) og Magnus Franyó (cello)
  Antonín Dvořák: 8. symfoni

  https://www.facebook.com/watch/?v=212696430634853

  Albertslund Symfoniorkester spiller koncert lørdag den 31.8.24 kl. 14 i Albertslund Musikteater 

  Albertslund Symfoniorkester under ledelse af Erik Jakobsson ( Bygning M 27.09.20) / Johannes Brahms: 2. sats (Andante) af Dobbeltkoncert for violin og cello, solister: Josephine Egede Franyó (violin) og Magnus Franyó (cello) / Antonín Dvořák: 8. symfoni